2015. október 31., szombat

Fogyó Hold

A telihold után következik a fogyó hold, ami mindig változást jelent. Ez a gondolatok megtisztításának és a lecsillapodásnak az időszaka.

Az energiák finoman átalakulnak, egyik végletből haladunk a másik felé. Ez a kiáramoltatás ideje, ilyenkor hatásosabban tudjuk összpontosítani az erőnket, a Hold most energiafelhasználásra hív. Ekkor még a házimunka elvégzése is könnyebb lehet.
Női szempontból ez az ovuláció utáni, a menstruáció előtti időszak. Fogyó hold idején a leghatásosabbak a fogyókúrák és méregtelenítő kúrák. Ilyenkor nem kívánjuk annyira az édességet és a zsíros ételeket, mint mondjuk teliholdkor.

Érdemes új dolgokba belekezdeni vagy káros szokásainkról leszokni. A mostani lelkiállapot leginkább stabil. A szervezet nedvességtartalma viszont csökken, ami száraz bőrrel vagy akár székrekedéssel is járhat. Ilyenkor a nedváramlás fordított irányba halad: a bőrtől a belső szervek felé, a természetben a lombkoronától a gyökerek irányába. A holdfázis viszont kedvez a különböző bőrkezeléseknek, mivel szárazabb a bőr, hatásosabbak a különböző krémek.
Műtétek szempontjából minél közelebb esik a beavatkozás a holdtöltéhez, annál veszélyesebb. Érdemes figyelni az adott szervre vonatkozó asztrológiai jegyet és hogy ne abban álljon a Hold. Ha lehet választani, érdemes a fogyó hold idejére ütemezni az operációt.

Ha bármiféle tapasztalatod van a Holddal kapcsolatban, nyugodtan oszd meg velünk!
Legyen áldott napotok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése